Estonian English German Finnish Norwegian Swedish

 

Valmisid kaks komplekselt rekonstrueeritud ja avardatud koolimaja

03.09.2014

Täna, 3. septembril 2012. a. avati pidulikult kaks värskelt rekonstrueeritud ja laiendatud Tallinna koolimajaTallinna Läänemere Gümnaasium ja Tallinna Kuristiku Gümnaasium.

Kuristiku Gümnaasiumi rekonstrueeritud ja laiendatud koolihoones hakkab õppima 630 õpilast, neist 61 esimestes klassides. Läänemere Gümnaasiumis käib uuel õppeaastal aga 892 õpilast, neist 119 esimestes klassides.

Koolihoonete täieliku rekonstrueerimise käigus uuendati komplekselt kogu hoone ning endiste väikeste võimlate asemele ehitati juurde uued suuremad ja kaasaegsed spordisaalid koos vajalike abiruumidega ning ühtlasi ka tehniliste süsteemide hooneosad. Lisaks täielikult uuenenud õpikeskkonnale ja nõuetekohastele tehnosüsteemidele said mõlemad koolihooned juurde uued auditooriumid, avarad raamatukogud, tööõpetusklassid jm. Kuristiku gümnaasium sai ka uue kunstmurukattega staadioni ning Läänemere gümnaasiumile ehitati jooksuradade ja palliplatsidega spordiväljakud. Kuristiku gümnaasiumi puhul on uus ka aktusesaali lahendus, mis võimaldab suurte ürituste korral kasutada saali ja siseõue korraga.

AS Amhold teostas Läänemere Gümnaasiumi ja Kuristiku Gümnaasiumi rekonstrueerimistööde ja laienduse koosseisus insener-tehnilised ja keskkonnaalased uurimistööd, arhitektuurse, sisekujunduse, ehituskonstruktsioonide, kütte-ventilatsiooni, vesivarustuse, kanalisatsiooni, tugev- ja nõrkvoolusüsteemide ning teiste insener-tehniliste süsteemide ehitusprojekti osad.

Kuristiku Gümnaasium ja Läänemere Gümnaasium renoveeriti era- ja avaliku sektori koostöös. Ehituse peatöövõtjaks ja projekteerimistööde tellijaks oli Astlanda Ehitus .



Arhiiv